Saturday, May 16, 2009
update for the weekend~
/me is staying at her brother's crib for the weekend.

alkisahnya, saya datang ke KL kerana mau menghadiri Karnival Keusahawan + Kerjaya Graduan 2009 di PWTC.

saya naek train dr tepeng bandar warisan pada hari kamis pagi tepat pukul 9,saya menghabiskan 5 jam perjalanan dengan bertukar-tukar seat dari satu coach ke satu coach yang laen sebab terlampau banyak seat kosong.owh, rase mcm train tu saya yg punye sorang sebab boleh duduk di mana2 saje saya suke.hahahahaha!!

pukul 2 petang,saya sampai di KL Sentral.tunggu along mem"pick up" saya,lalu terus ke tangling utk sesi lunch.dalam train food agak mahal,so saya takde nafsu nak beli.saya cume beli secawan milo panas berharge rm2.50.mahal bukan?ke standard biase??bagi saya,mahal.full stop.
petang pule,saya berdating dengan Mr. Umar. die sgt chomel okeh.tak caye??tengok gamba die kat bawah.die da berat,jenuh nak pegang die.ish ish.baby sitter die kasi mkn ape la sampai maken berat neh.

umar atas katil.muke lega dpt baring.



umar dengan tok wan.like grandfather,like grandson.rambut same pendek!


malam,sambung dating dengan Mr. Umar.kami bergolek2 di depan tv.Umar skrg da jadi tukang mop lantai umah.da extra berkilat lantai umah die mop.mane taknye,hari2 die mengesot satu umah,sampai mama die takyah susah2 nak mop lantai.anak yang baek.bagus2.

pagi Jumaat,saya maseh mengantuk sebab layan Umar maen.along suh siap2,die nk anta gi PWTC.tak suke tak suke.tapi kena siap jugak.after anta kak zura,saya dan along tros gi tangling,pekena mee kicap style cina.sgt sedap!!!sup die,mcm unik sikit.erm,rase mcm sup taruk santan seskit.so ade rase lemak2 manis.menarik2.

around 10am, along drop saya di PWTC.saya terjumpe member se-MRSM, cik ira.tak sangke dapat jumpe die.kami pon gerak sesama gi karnival tuh.cet2,ingatkan datang awal,orang tak ramai.meleset sangkaanku.orang da bersepah tunggu depan main entrance.kene beratur lagik.huh,seb baek baru lepas breakfast.mood pon agak baek.kalo tak,mau mulut bebel sorang2.

once da masuk, aaa...mcm hilang arah tujuan untuk sementara waktu sebab banyak sangat booth.hahahahaha.gile tul.time neh da berpisah da dengan ira.saya pon jalan2 cari pasal je dulu.tak gi mane2 booth.saya terlalu depan booth UTP,skali staf yang jaga booth tu saya kenal.make bersembang-sembanglah kami sebentar sebelum saya meneruskan mission saya tak berapa clear pada mulanye.

then awie pule datang.make berkepitlah kami berdua,duk singgah dr 1 booth ke booth yang laen.saya dengan awie kene interview on the spot.dem,sgt tak prepare kot.1st question,otak cam blank.saba je.tapi lepas tu,baru la dapat mood untuk diinterview.berdebar hati okeh.

dalam pukul 1,kami bergerak ke sungei wang pule.mau berjumpe my ex-rumet yang maken kurus,saza.lepak kat mekdi untuk lunch sambil bergosip girl,dalam pukul 3 kami berpecah.

haish,sangat letih hari ni.tapi rase mcm ade mood nk mengupdate blog.huhuhu.okeh,nak sambung tengok AFC channel.ciao~

p/s:sambil update blog,saya usha vid neh.cam chomel la.huhu.check it out.XD

Bowl of Berry - Ilham Mimpi Petangku
 
posted by HidayahSham at 12:26 AM | Permalink |


2 Comments:


  • At May 17, 2009 at 12:23 AM, Blogger andenda

    akhirnya dapat gak jumpa ngan ko .....lama kot kita berkepit hingga ke ptg...maaf xpat temankan ko g negok malaikat & syaitan...hehhehee..btw best jumpa ko...dh hampir 1/2 thn xjumpa..huhu..all d best for both of us..

    -awie

     
  • At May 18, 2009 at 12:18 AM, Blogger HidayahSham

    hahaha.tu aa psl.takpe2,kite kepit lame2 sbb da lame tak jumpe.mau melepaskan rindu tuh.XD

    jum kite doa,leh dpt tempat keje same2 kat company yg kite kene interview on the spot tuh.hohohoho!!