Thursday, January 31, 2008
surprise party+ngantuk+pisces girl like me

hari ni badan saye amat lembik.rasa cam batang lalang je badan ni.ditolak angin ke kanan ke kiri.tapi kat utp ni tak berangin!!!isk2,panas siot kat sini.amat bahang bile berjalan-jalan sekitar utp.kami student utp suke berjalan bile pegi kelas.banyak benefits sebenarnye bile berjalan ke kelas,contohnye:

  1. jimat duit sebab tak yah pikir nak isi minyak keta.
  2. boleh stop kat mane2..bile2 mase..sebab kadang2 kat utp ni ade set up booth utk event2.macam sekarang ade minggu mesra kampus,so banyak aa club2 set up booth.kami suke aa mengusha ape yang ade kat booth ni..saje memeriahkan suasana.kalo naek keta,mane boleh nak stop suke2 hati.
  3. bole jalan ramai-ramai..sembang tak hengat dunie..huhuhu.ye aa kitaorg masing2 baru balik dari internship..so time berjalan ni aa dapat berkongsi cerite..kalo member sume girls, boleh je datang bilik lepak+sembang.tapi kalo member guys..takde kemungkinan nak gi blik diaorang sembang2..oleh itu time berjalan ke kelas adelah time paling sesuai untuk bersembang..=P
  4. bile nak lunch, takyah susah-susah nak cari parking kete.on the way balik hostel, singgah je mane-mane cafe.
  5. kaki jadi cantik!!!huhuhuhu...yang ni tak terbukti lagik..tapi hopefully jadik aa..sebab hari-hari jalan pegi kelas..paling penting..everyday naek+turun hostel 5 tingkat!!!nak turun memang aa hati riang ria je.tapi time nak naek balik..aduh, rasa macam nak wat sistem takal je kat hostel tuh..isk2~

sudah-sudah..kalo duk ungkit pasal hostel 5 tingkat..bukannye saya dapat tuko duk tingkat bawah.redha je la jawabnye.wuuuu~berubah topic kepade surprise party...yeyeh!!!saya suke topic ni walopon party tu bukan untuk saya..tapi untuk roommate+coursemate saya..saza adlina.birthday beliau semalam.tapi kami plan wat surprise party lambat skit,time petang semalam.gandigan idea saya dan juge cik yoon untuk menjayakan party tersebut berjaye juge akhirnya dengan bantuan rakan-rakan yang laen.kami rushing gi beli kek dekat bakery kat taman maju..but before that bertembung dengan saza.terpakse aa auta saza (mahap saza..tujuan kami baek..huhu) kununnya cakap nak beli barang kat taman maju.dalam hujan-hujan renyai,saya dan cik yoon gi ke taman maju, redah pasar malam yang tak malam lagi sebab time tu maseh petang.sampai kat bakery,nampak kek spongebob squarepants.amat menarik!trus amik that cake,then belikan topi macam witch kat saza.topi tuh tinggi aa.bile da beli sume keperluan untuk birthday girl,kami menuju ke rahmath lak untuk shopping keperluan diri sendiri.dekat kul 7 baru sampai hostel.kami trus gi umah awie sebab nak tumpang letak kek dekat fridge umah die.cik yoon mendecorate sikit topi witch, then trus balik umah siap2 gi kelas malam.kami berdua pretend cam takde ape-ape jadi depan saza.kelas dah aa 2 jam, dengan peyut masing-masing lapor.peyut bunyik2(peyut saye aa...peyut orang lain tatau la plak)..dekat kul 10, saye bisik dengan cik yoon, suro die naek kete member lain sebab cik yoon kene amik kek kat hostel while saya kene pegi dengan saza.saza duk tanye nape cik yoon tak ikut dengan kami berdua.saya auta lagik, cakap kat saza yang cik yoon nak withdraw duit sedangkan cik yoon tengah on the way balik hostel amik kek.tibe-tibe saza cakap die pon nak balik hostel nak amik member2 laen...time tu saya dengan cik yoon berbalas balas sms, sebab nak elak dari bertembung.gelabah gile aa kitaorang.tapi seb baek aa plan menjadik.cik yoon gerak dulu dengan member2 laen pegi mapley.saya+saza+awie+imah gerak lambat skit.

sampai2 dekat mapley, sume cam pretend aa.ade sorang member,coverkan kek.kami pon order aa segala benda yang kami nak makan.sambil makan,kami sembang2,gelak ketawa,maen tangkap2 gamba.bile da abis makan,baru aa start surprise party untuk saza.awie tutupkan mata saza,saya dengan member2 duk settlekan kek.isk2,kat mapley kipas kuat gile.kitaorang berusaha nak nyalakan lilin tapi asik padam jek.tp berjaye gak aa nyalakan lilin.then pakaikan saza topi witch dia...huhuhu.bile kek da ready atas meja, baru aa awie bukakkan mata saza.saza terkejut aa..sebab dia tak sangka kitaorang akan wat surprise kat dia.dia bajet makan2 gitu je.da aa die yang open table semalam.huhuhu.it was fun last night..dapat celebrate birthday saza dengan member2..ya aa lepas ni tatau ade lagi peluang nak hang out ramai2 camni.

dekat kul 12 baru kitaorang sampai utp.time balik baru cik yoon naek keta saza.time tu baru kitaorang bagitau plan kitaorang kat saza.huhuhu...saza kene tipu gara2 nak wat surprise party.sorry ya saza..(",).

pagi ni kelas lak start kul 8...malam semalam da tidur lambat.sumenye gara2 peyut yang tak selesa.hampes tul.kelas lak straight dari kul 8 sampai kul 9.then break 1 hour.sambung balik kul 10 till 11, 11 till 12.Tuhan je tau betapa mengantuknya kami kat kelas.masing2 yang mata separuh terbukak tuh.saya duk ulang makan clorets, tak nak bagi mengantuk aa.tapi rasenye sempat gak terlelap dlm seminit due.bile da abis kelas..mate cam celik luas skit...tapi badan rase letih2..trus pegi tapau lauk kat cafe..balik umah masak nasik.sementara tunggu nasik masak,baring2 atas katil.dalam kul 1 lunch kat umah je dengan saza and cik yoon.lepas lunch, on9 sat.ikutkan hati nak je terus tidur tapi riso peyut buncit...lps solat zohor layan gossip girl last episode..then dalam kul 3 lebih terus lentok atas katil tak hengat dunie..rasenye saye mimpi tapi tak dapat recall ape mimpi saya..memang mimpi ni mainan tidur aa..bangun dari tidur da kul 4 lebih..so terus on9,chat dengan member2...check email..reply email..pastu tibe2 rase nak update blog..maka wujudlah post ini..

huhu...saya suke bace characteristics pasal zodiac sebab kadang2 secara tak sengaje some characteristics tuh ade dekat diri saya.zodiac saya Pisces.so post kali ni saje letak some of the racteristics pasal pisces..

Positive Traits

  • Loving and caring
  • Trusting, hospitable and will help all in distress
  • Shy
  • Helpful
  • Romantic
  • Creative
  • Mystical
  • Gentle and kind
  • Compassionate
  • Understanding of others

Negative Traits

  • Self-pitying
  • Gullible and will give all in a lost cause
  • Temperamental
  • Dependent
  • Escapist
  • Sensationalist
  • Depressive
  • Can lose touch with reality
  • Too emotionally involved with the problems of others
  • Tends to blame self for everything
ade sesetengah traits tu betul..secara kebetulan kot..contohnye dependent..memang saya depedent..so saya mintak maaf if pernah susahkan siape2 sebelum ni.escapist pon lebih kurang je..tak suke aa bile tersepit dalam situasi yang susah..oleh itu amik jalan mudah, escapekan diri buat sementara waktu.huhuhuhu..da letih aa menaip dari tadik..nak rest sat..nak lipat baju..nak mandi..nak tapau nasi lemak kukus...mase untuk berhenti mengadap laptop!!!!

 
posted by HidayahSham at 4:49 PM | Permalink | 0 comments
Monday, January 28, 2008
oyaiho~
oyaiho gozaimasu!!

awal kan saya bangun hari ni.muahaha..suda jadi satu kebiasaan bile kelas takde time pagi2 yg cejuk ni..
saya akan bangun around pukul 8-9 lebih.tuh kalo takde kelas aa..ikutkan pagi ni ade je lab.but lab starts on 3rd week.now baru 2nd week.so bole lagi bangun lambat2.sebut pasal bangun pagi, saya dan saza (ma roommate) buat conclusion bahawa student2 UTP kebanyakannye akan bangun lebih kurang time kitaorang bangun..sebab ape eh..sebab kami berdua tak log off YM..jadik bile bangun2 terus duk depan laptop..tengok sape yang online..sape yang tak online lagik..dalam pukul 8 ke 9 lebih ni..ramai aa rakan2 seperjuangan di UTP ni baru online.jadik conclusion yang kami dapat buat..student2 UTP akan bangun pagi sekita jam 8-9 am..no wonder bile ade kelas start kul 8..half of the class yang datang..selebihnye,paham2 jek aa..huhuhuhu~

enough about bangun pagi.tuka topic pulak.weekend lepas saya balik taiping sebab kunun2 nak pikirkan idea untuk buat FYP.gerak dari UTP dalam pukul 5 lebih..hujan lebat gile dari UTP sampai ke jelapang.saya balik dengan akak saya,angah.kami pinjam keta kawan.keta mercedez lama.kami berdue ni jenis tak biase gune keta besor2.slalu gune kancil chomey..tapi angah seorang driver yang bagus aa..sebab dalam sekelip mata die bole membiasekan diri dengan keta tuh..tapi..kami wat lawak gak aa time gune keta tuh.kami stop dekat esso area tronoh,sebab nak isi minyak.kalo owner kancil,mesti tau kan kalo kite nak bukak penutup tank minyak tuh,kene tarik lever kecik tepi seat driver kan.okey, itu adalah keta kancil.tapi kami gune keta merc time balik rumah hari tu..so kami pon wat assumption yang merc pon ade aa lever kecik kat tepi seat driver.mule angah carik..carik punye carik..angah cakap takde pon lever tu.saya suruh angah tengok kat penutup tank tu ade tak lubang kunci sebab kan ade certain cars yang kalo kite nak bukak penutup tank tu,kene guna kunci keta.angah check,takdak pon.saya pon mengambil alih tugas angah carik any lever yang bole diguna pakai untuk bukak penutup tank.tak jumpe jugak.angah mengambil keputusan nekad.dekat petrol pump tuh ade aa sorang mamat ni.mude lagik aa.angah pon dengan slumber tanya mamat tuh..if dia tau camne nak bukak penutup tank tu..mamat tu pon tengok2 kat area seat driver.musti die carik ape yang kitaorang carik..miahahahaha.dia pon tak jumpe jugak.alih2,angah call ayah.sebenarnye ikut plan kitaorang nak wat surprise kat mama ayah.kunun2 nak balik without telling them.tapi disebabkan tak jumpe penutup tank tuh...rancangan kami terkantoi..cet2..hampes tul.dah tanye ayah.rupe-rupenya,senang je nak bukak penutup tank tuh.cume TOLAK@PUSH je penutup tank tuh..kuang kuang kuang!!oleh itu,pengajaran yang kami dapat dari peristiwa yg separa memalukan ini..sila tanya owner keta pasal benda2 penting tentang keta dorg.contohnye pasal tank minyak, camne nak bukak wiper (ni pon lawak gak tapi cam malas nak type..huhu),camne nak bukak lampu..if korang da familiar dengan keta tuh tak kesah aa.tak jadik issue pon.tapi dalam kes kami...kami sungguh tidak biasa menggunakan keta merc tuh.huhuhu~

erk..nak kene pegi mandi.hari ni pagi2 saya free.pukul 2 baru start kelas.ingat nak gi jumpe lecturer sat.discuss pasal FYP.huaaaa....hidupku terumbang ambing lagik sem ni!!!!


 
posted by HidayahSham at 9:27 AM | Permalink | 2 comments
Thursday, January 24, 2008
my life is so messed up
i came back to utp last saturday to continue with my studies.
yup2..this year will be my final year..
sounds cam best jek..sbb kunun2nye rase da jd senior..miahahaha
but the challenges of being final year student..adoi..
sakit siot..rase cam tak mampu jek..
sumenye gara2 final year project a.k.a FYP!!
uwaa..TENSIONNYE diri ini..Tuhan saje yg tawu.
sy tak suke bile sy tension..
mate start saket..then kepale rase berat..
pastu mule aa rasa cam ade bom dlm kepale..
kepale duk berdenyut...cume kalo btul ade bom..
mmg bersepai aa otak saye (sungguh mengerikan...erk~)

skrg..dak2 final year 1st sem duk sebok shopping..
bukan shopping kat JJ aa...sile jgn salah anggap..
kami sumer sedang sebok cari supervisor utk FYP 1..
shopping ni best...sbb tak gune duit...
tp kene byk gune kecerdasan otak...
but it really depends on the students themselves gak aa..
it's either nk ikut proposed title yg lecturers da kasi..
or they can come out with their on title..
sy mencuba kedua-duanya...sbb otak ni kadang2 stuck..isk2~

time2 duk pikir title utk FYP ni...
baru la rase cam...erm..tah la..rase cam pelik...nape sy end up jadi BIS student..kenape...KENAPE!!!!
huwa...tp benda da lps..da 3 tahun jadi BIS student..
skrg ni sy cume harap2 dlm idea yg bernas utk FYP ni..
tolong aa...tinggal 1 thn je nk lepak kat UTP ni..
kalo boley...sy nk tinggalkan universiti terchenta ni..dgn kenangan terindah..
sape tak syg UTP kan...sume org syg UTP..
kalo tak..kami takkan pulang ke sini lps hbs internship...huhu~

rasenye...blog ni bakal menjadi tempat meluah perasaan sy yg bercampur baur mcm rojak buah..
nanti ade aa cite yg rase manis2 ke...masam2...masin2...tawar2..sume ade aa..
oleh itu.. sampai di sini sahaje coretan isi hati sy..
nk layan gossip girl lak...nak lupekan sekejap kekusutan di dlm kepala...

XOXO..GossiP GirL..




 
posted by HidayahSham at 6:58 PM | Permalink | 0 comments
Tuesday, January 22, 2008
Breathless
If our love was a fairy tale
I would charge in and rescue you
On a yacht baby we would sail
To an island where we’d say I do

And if we had babies they would look like you
It’d be so beautiful if that came true
You don’t even know how very special you are

You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me
Breathless

And if our love was a story book
We would meet on the very first page
The last chapter would be about
How I’m thankful for the life we’ve made

And if we had babies they would have your eyes
I would fall deeper watching you give life
You don’t even know how very special you are

You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me

You must have been sent from heaven to earth to change me
You’re like an angel
The thing that I feel is stronger than love believe me
You’re something special
I only hope that I’ll one day deserve what you’ve given me
But all I can do is try
Every day of my life

You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me
Breathless

You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me
Breathless
 
posted by HidayahSham at 12:21 AM | Permalink | 0 comments
Thursday, January 10, 2008
hari2 terakhir di melaka
hari ni along+kak zura mai melaka..
amik2 brg2 sy..depa mai bwk myvi..
dlm ati da riso..andai kate brg2 sy byk sgt..
smpi tak muat keta..huhu..
sy siap bgtau along..awat la die tak bwk lori kecik..
sy ni kalo pindah..brg2 byk gile..
sumenye sy suke shopping..
shopping kan terapi diri yg baek...hak3~

dorg smpi umah sy kul 12 lebih..
trus gi settlekan hal moto sy..
moto sy pon kene blk sendiri..naek lori..
lori anto smpi silibin,ipoh..
ayah plan, amik moto trus anto pegi utp..
senang keje kitaorg...tak yah susah2 nk bwk moto dr tpg ke utp..

bile da settle moto..bwk along+kak zura gi mkn kat tasik..
hari ni kat situ ade wat pertandingan memancing..
along suke memancing..so die cam geram jek tgk kaki2 pancing dgn pancing dorg..
die da plan..blk tpg nnt die nk g memancing..
kak zure suh die gi memancing kat sungai blkg umah kitaorg je..
kui3..ok aa tuh..sungai tu pon ade ikan pe..
tp takde aa ikan besor2..anak2 ikan ade la..
still..bole aa lepaskan gian memancing...

pas lunch..kitaorg gi jasin..umah paktih+maktih..
rupe2nye abg sy mempunyai daya ingatan yg sungguh kuat..
sbb...die still ingat mane umah paktih+maktih..
walopun the last time die gi umah dorg...
thn 1992 kot..da berbelas tahun da tuh..
sy lak..time tu kecik lg..sah2 aa tak ingat jln nk gi umah dorg..
amat mengagumkan daya ingatan along..
sy ni..memory da rosak skit..kejap ingat..kejap tak ingat..erk~

kitaorg org lepak kt kilang maktih..
maktih sy...die wat bisnes sendiri..
wat frozen food...cam roti boom segera...cakoi segera..
bagus aa bisnes die..sbb smpi ade 2 kilang..
anak2 die sume keje dgn die..
ye aa..sng skit..bisnes takkan nak pass kat org luar kan..
mesti pass dkt family sendiri..
atuk pon ade kat jasin gak..
atuk sy suke aa berjln-jln umah anak2 die..
walopun da berusia..Alhamdulillah, atuk still bole jln2 lg..
sambil sembang2...mkn aa cakoi yg maktih goreng..
sedap siot..cakoi panas2 tuh..if ade kuah kacang..lg best..huhu~
lame gile aa sembang..psl family kitaorg..
then gi MC sat,beli tiket bas..
sy blk tpg..hari sabtu pagi..kul 10.
insyaAllah dlm kul 4 sampai aa tpg..

dlm kul 4...gerak blk umah sewa..
along+kak zura lepak kejap kat umah sy..
solat sume..then bermule le keje bwk turun brg2 gi keta..
sy umah tingkat 2..so bygkan betape seksanye naek turun tangga..
adey..bdn ni da lame tak exercise..da lembi da..
da abis masukkan brg dlm keta..
dlm kul 5 lebih...along+kak zura pon gerak blk tpg..

skrg..tinggal sy sorg2 kat umah sewa..
monica da blk perak...
akak2 yg praktikal kt wisma negeri..dorg stay kt cheng for 2 weeks kot..
bosan gile duk sorg2..
tak sabo nk blk tpg..
rindunye!!!!

sy duk lyn Spa Q..
satgi nk kuar gi beli dinner..
lapo2..wink2~
kejap je 8 bln..
bukak sem..sy jd senior..yes2~
tp...erk..beban bljr makin berat...sbb ade Final Year Project!!!
aaa..Ya Allah...kuatkan le semangat hambamu ini..
td duk sembang2 dgn along..
along tny nnt nk keje pe..
sy ckp...sy da terikat dgn Petronas..
tp..tah aa..ikut hati..tanak keje ofis..
sy tak berape minat keje...8 to 5 ni..
miahahaha...study tak abes lg..
duk pikir nk keje ape..huhuhu~

erm..da takde idea..
ngantuknye~
 
posted by HidayahSham at 6:45 PM | Permalink | 0 comments