Tuesday, July 29, 2008
final semester?
lama rasanya saya tak mengemaskini blog hijau hitam ni.apa boleh buat,mood nak mengarang asyik hilang aje.plus,saya makin malas nak mengadap laptop sekarang sebab slalu sakit kepala bila duk depan laptop lama2.

lain pulak jadinye dengan roomate saya yang tengah asyik mengarang kat blog dia.saza namanya.dia duk tekun mengarang cerita2 pendek,then post kat blog dia.saya menjadi salah seorang pembaca cerita2 tersebut sebagai tanda sokongan kepada roomate saya yang sorang ni.

saya baru balik ke UTP hari ahad lepas.ikutkan,kelas da start seminggu sebelumnya.but certain things happened last week,so i had to skip all classes to settle these things once and for all.saya tak dapat nak cerita pasal benda2 tu kat sini sebab da taknak ingat da benda2 tu dalam kepala otak saya.cukup saya katakan,semua benda yang terjadi ada hikmahnya.

yeah..saya bawak Nyonyot sekali balik ke UTP dengan saya.kepada rakan2 yang nak tengok Nyonyot,jemput ke bilik saya.huahuahua.macam ajak orang datang kenduri pulak rasanye.pokok kaktus saya,Lulu..saya tinggalkan kat umah.mintak tolong mama jagakan sebab saya penah ade bad experience dengan pokok kaktus.ex-roomate saya,Cik Ferie Merie belikan pokok kaktus kat saya.saya memang jaga aa pokok tu.saya letak kat tepi tingkap.tapi malangnya pada suatu hari,saya tertolak pokok kaktus tu keluar,maka jatuhlah ia ke bawah,lalu bersepai pokok itu,dan mati.isk2..saya pun rasa cam taknak mengorbankan satu lagi pokok kaktus kat sini,saya pun tinggalkan je Lulu kat umah.

huaa..semalam tengok cerita 'Now I Pronounce You Chuck and Larry'.first time saya tengok movie tu time kat Melaka,dengan housemate saya Monica dan jugak kawan dia lagi sorang.asyik duk gelak sorang2 je.roomate saya pun heran,tapi disebabkan dia sibuk mengarang cerita pendek dia..dia biarkan saya gelak sorang2.habis tengok movie tu,saya sambung tengok Starsky & Hutch.movie ni pun lawak gak.saya rasa,sekarang saya suka layan movie yang boleh membuatkan saya gelak sentiasa...aaa,tiba2 teringat Kung Fu Panda.panda itu sungguh chomey!!!!

erm..kejap lagi ada kelas pukul 5-6.kelas Business and Cyber Law.kena belajar pasal law la pulak.course saya ni kan,saya rasa serupa cam ais kacang je.semua benda dicampurkan lalu sebati menjadi ais kacang yang sedap.tapi kadang2 otak ni pun jadi ais kacang..gara2 banyak sangat benda yang da bercampur aduk.aissshhh...~

saya nak baring jap.terasa kepala belah kiri da berdenyut..=\
 
posted by HidayahSham at 3:33 PM | Permalink | 0 comments
Friday, July 11, 2008
Nyonyot's Pitcha!
Yuk2..di atas permintaan rakan2..dengan hati berbunge riang,saya mempersembahkan gamba2 Nyonyot...=)


Nyonyot kat exercise wheelnye



Nyonyot tengah carik makanan



Nyonyot da jumpe makanan!


saya harap2 rakan2 saya berpuas hati dengan gamba2 ni yeh..if tak puas hati,don't worry..next sem saya hangkut balik UTP..korang boleh main2 dengan Nyonyot..hehehehe~

ok..enough about my pet.hari ni examination results da keluar.Alhamdulillah,walaupun saya tak dapat Dean's List (DL),at least pointer saya above 3.saya pun risau gak if pointer jatuh sebab paper Advanced Database Systems sangat susah..macam nak menangis time jawap paper tu.naseb aa lepas jugak paper tu.kepada rakan2 yang dapat DL semester lepas,tahniah saya ucapkan.

tinggal satu semester lagi je sebelum saya dan rakan2 menamatkan pengajian kami di UTP.hati berdebar-debar sebenarnye,bile fikir pasal FYP 2 dan jugek interview session which will be held next semester.aduiihhh..awat la sekarang da start berdebar eh.adekah saya akan diambil bekerja..ataupun saya perlu membuka ladang anggur dahulu...???hanya Tuhan saja yang tahu takdir saya.tapi ape2 pun,saya akan berusaha sebaik mungkin,insyaAllah.

what else...hurm..saya tengok cerita Sepet beberapa hari lepas.i love that movie very much because the story is simple yet it represents the reality of us as Malaysians.semalam sebelum saya tidur,saya dengar lagu 'Here in my home' by Malaysian Artistes for Unity.i only remember the chorus..the rest of the song tak ingat lagi..huhuhu.lagu ni dinyanyikan oleh artis2 Malaysia tak kira bangsa..semua pun ada.Melayu,Cina,India dan lain2 lagi.saya paling suka part rapping,ada 3 versi..rapping dalam bahasa melayu,bahasa cina dan jugak bahasa tamil...menarik2...i like~

Ni chorus lagu tu..

Here in my home
I tell what you it's all about
There's just one hope here..in my heart
One love undivided
That's what it's all about
Please won't you fall in one by one by one with me..

otak cam blur jap..nak type something,tapi tak sure ape yang nak diceritakan.isk2..saya stop dulu,maybe esok atau lusa saya ade idea baru untuk dikongsi bersama rakan2..

adios~



Labels: ,

 
posted by HidayahSham at 11:57 PM | Permalink | 10 comments
Tuesday, July 1, 2008
Nyonyot!
Nyonyot!
oo Nyonyot!

hehehe...ingin saya hebahkan bahawasanya saya sudah mempunyai satu aktiviti baru untuk cuti semester yang nak dekat habis ni..dan aktiviti yang saya maksudkan ialah bermain dengan Nyonyot yang bucuk!

Nyonyot tu nama hamster yang saya baru beli hari sabtu lepas. so secara automatiknya birthday si Nyonyot jatuh pada 28 Jun 2008.ikutkan hati saya,saya nak bela sugar glider.tapi malangnya sugar glider takde kat bandar Taiping yang asyik hujan je lately,lalu saya pun mengambil keputusan untuk membela hamster.tapi saya nak jugak bela sugar glider,insyaAllah lepas dah grad sebab sugar glider is quite expensive as compared to a hamster.tak silap saya,seekor sugar glider harga dia lebih kurang RM200 kot.if silap informasi,maaf ye.

berbalik kepada cite si Nyonyot.saya nampak dia time pegi pet shop dekat dengan area rumah saya.niat sebenar saya pegi pet shop tu sebab nak tengok kot2 aa ade jual sugar glider kat situ..tapi rupa2nya takde.saya pun cuci mata tengok binatang2 lain kat situ.ade aa ikan.saya taknak bela ikan sebab dah selalu tengok ikan,ikan pun da slalu tengok saya.kat rumah ni ade 4 akuarium ikan,jadi saya macam da biasa sangat tengok ikan.selain ikan,kat kat pet shop tu ade jual burung2.huuu,saya memang tak penah bela burung dan takkan bela burung kot.ada satu time aa saya tolong jaga seekor burung ni yang cedera.nama burung tu Chinonet.saya sempat jaga Chinonet 2 hari je,lepas tu Chinonet menghembuskan nafasnya yang terakhir.saya cam takut aa if saya bela burung lagi,besar kemungkinan mati pulak burung tu.

saya ronda2 lagi dalam pet shop,saya ternampak aa hamster yang banyak dalam satu sangkar besar.tapi sume hamster tu tido.bile saye tengok kat satu sangkar kecik ni,saya nampak si Nyonyot tengah tido jugak.tapi aksi Nyonyot tido tu aa menyebabkan saya terbukak hati nak beli Nyonyot.time Nyonyot tido,dia cam bertuka menjadi sebiji bola ping pong.bulat dan kecik.sungguh chomel!!!


saya pun terus tanya amoi yang ade kat pet shop,berapa harga si Nyonyot.amoi tu cakap Nyonyot mahal sikit sebab dia jenis tak berbau cam hamster lain dan jugak badan dia takkan membesar.hahaha,saya cam tak kesah sangat kot harga dia sebab saya da jatuh hati same Nyonyot.saya pun terus beli Nyonyot dan jugak rumah barunye yang cute sama seperti Nyonyot.

sekarang,hari2 keje saya main dengan Nyonyot.geram je tengok dia,rasa nak squeeze jek.huhuhu.Nyonyot kan,pantang pegang ekor dia,mesti dia pecut 100 meter.saya pun ape lagi,duk pegang ekor dia je aa setiap kali main dengan dia.saje bagi dia letih.bila Nyonyot letih,dia akan tido dengan aksi yang chumel2.saya suke!!!!

huaa...da pukul 1 lebih,saya mau titon.saya pun tak berapa sihat hari ni.sebelum saya stop,saya ingin mengucapkan Happy Belated Birthday kepada Cik Fara-D yang sentiasa chomey..I love U Fara buchuk!

another birthday wish is for Cik Izzah a.k.a Chikas yang sentiasa sempoi.Happy Birthday to u!!!rindu kamu sangat2.sayang kamu jugek eh Chikas!

erk..katil saya suda kata 'Mari...mari'...laptop suda kata 'Pegi..!!!'
Ye ye...saya pegi~

Labels:

 
posted by HidayahSham at 12:43 AM | Permalink | 12 comments