Friday, August 22, 2008
tanpa tajuk
aduih..bile nak start type je,asyik takde idea.tu pasal la blog ni tak diupdate selalu.kadang2 bila da ade idea,saya pulak takde depan laptop.akhirnya,blog saya sepi tanpa sebarang update.naseb hari ni saya macam ade la seketul dua idea untuk diceritakan.tak banyak,sikit pun jadi la.at least blog ni bernyawa kembali seperti biasa.huahuahua.

bulan ni merata IPTA&IPTS ade convocation kan.UTP pun same jugak.rasa2nye,UTP nye convocation kot yang paling lambat antara semua universiti kat Malaysia ni.so bile ade convocation, for sure ade pesta konvo a.k.a ConvoFair.kat sini,ConvoFair baru je start hari ni.saya pun selaku pelajar senior yang tak senior sangat,sebok meronda-ronda kat tapak ConvoFair.tempat pertama yang saya pegi adalah....booth PETRONAS Motorsports.kenape saya pegi booth tu??sebab...time ConvoFair ni la PETRONAS Motorsports akan jual baju2 diaorang dengan harga yang agak murah. selalunya baju2 ni mahal,harga tak kurang dari RM50 sehelai.tapi bile ConvoFair kat UTP,harga baju2 jadi murah...dari RM50 jadi RM15.saya pun beli le baju2 untuk ayah,mama,syira,plus untuk kawan ayah sekali.angah pun beli gak baju..saya sorang je tak beli sebab takde design baju yang saya minat.tapi saya beli botol air.jadi aa..dari tak beli langsung.hehehehe.

time saya gi booth PETRONAS Motorsports, da ramai org kat booth tu.maybe dorang pon tau,if datang lambat,nanti tak dapat saiz yang dorang nak.dorang pon borong aa awal2...macam saya.bile da abis beli baju,saya pun pusing2 aa kat booth lain.this year,rasanye cam banyak booth untuk makanan la pulak.naseb baek saya kenyang time duk pusing2 booth.tapi saya stop kat satu booth ni,which is booth for Fish Spa.huahua..sangat2 best bile pakcik yang jaga booth tu bagi saya try ikan2 chumel mengigit manja tangan saya.geli aa time ikan2 tu duk gigit tangan saya.

Saya pun pusing2 lagi booth dengan Saza dan Ajin.sambil jalan2, saya pau Ajinnye cendawan goreng dan jugak coconut shakenye.Arigatou gozaimasu Ajin~dalam pukul 6 lebih,saya pun balik hostel.hari ni first day,orang cam ramai,tapi tak crowded lagi.malam2 baru crowded.saya pulak bile malam,jadi malas nak keluar sebab letih nak naik tangga 5 tingkat.jadinye saya keluar awal2 waktu siang so that malam boleh rest kat bilik,layan movie..=P

dalam kul 9 lebih tadi,ade aa bunyi2 bunga api.saya jenguk aa kat tingkap.hampeh tul,nampak asap putih berkepul je.bunga apinye tak nampak.tu la padahnye bile duk kat hostel yang nun jauh ke belakang.ade la sekali dua nampak bunga ape..tu pun yang tinggi aa.yang rendah2 tu,dapat tengok asap je la.takpe2,next convocation saya tunggu je dekat tapak convocation tengok bunga api.hahahahaha.

yeyeh..da nak dekat puasa.cepat betul masa berlalu kan.tup tap tup tap..da nak masuk bulan Ramadhan.isk2,ni aa kali terakhir saya berpuasa kat UTP.lepas ni,tatau aa saya berpuasa kat mana pulak.sebak jap rasa di hati.ingat lagi ade satu time kat sini,saya baru balik dari bazaar Ramadhan.saya beli air tebu satu bungkus besar.waktu naik tangga,saya terlepas beg plastik yang ade air tebu tuh,abis pecah.berbuka le saya dengan air kosong.saya suka berbuka minum ai tebu,tapi mama cakap tak elok sebab..sebab..tak ingat..tapi tak elok sangat aa.

aaa..saya stop dulu.kul 12 ni nak gi maen badminton dengan Awie,Saza dan rakan2 laen.semalam nak main futsal kat Menglembu,saya tak dapat pegi.so hari ni saya lepas gian main badminton kat court jek.takpe2,janji puas hati.







 
posted by HidayahSham at 10:46 PM | Permalink | 0 comments